UMUT ARAYIŞLARI :(

Geçenlerde izlediğim bir haberde Volker Stiny adındaki bir Almanın, uzun süredir satamadığı evinin ilginç satış öyküsünü anlatıyordu.Volker Avrupada’da bazı ev sahiplerinin de uyguladuğu yöntemi uyguluyarak, kısa sürede normalde satabileceği fiyattan çok daha karlı bir şekilde evini satışa sunmuş.

İnternet kanalı üzerinde bir bilgi yarışması düzenlemiş , sadece 19 euroya yarışmacılara eve sahip olma fırsatı sunmuş. Yapmanız gereken 19 euro yarışmaya katılım bedeli ödeyip, sorulara doğru cevap verip ilk 100 içine girmeniz. Yapılan çekiliş sonucunda evin yeni sahibi finalistler arasından belirlenmiş.Yaklaşık 30 bin bilet satılmış. Sonuç olarak Volker, evini nerdeyse 2 kat daha fazla paraya satmış.
Alan memnun satan memnun :) krizi fırsatı çevirmeyi başarmış alman arkadaşımız. Sadece biraz kafa yormak ve araştırmak gerekiyor.

Piyango biletlerine gelince, biletler küçük bir yatırımı büyük bir servete dönüştürebilme fırsatı sunarlar. Yakın zamanda lotonun haftalarca devir etmesiyle , bilet satışlarındaki müthiş artışı biliyor, gişe önlerinde oluşan kuyrukları görüyoruz. Aslında bakıldığında kazanma ihtimali küçük bir ihtimal olsada, taleb hergeçen gün insanların umut arayaşından kaynaklanarak artıyor. Tabi rakamların büyüklüğünün etkiside tartışılmaz. İkramiyenin büyüklüğü çarpıcı hale getirmiştir. Aslında tüm mesele ilgi çekmiş olmasıdır . İnsan ve medya etkisi de satışları patlatmaya yardımcı olmuştur.

0 yorum: