UEFA Finali

Bildiğiniz üzere bu haftaiçi İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Avrupa kulüpler bazında mevcut 2 kupadan 1i olan, kupa-2 olarak da adlandırılan UEFA kupası finali oynandı. Maç Almanya'nın ünlü Werder Bremen kulübü ile Avrupa'da fazla ünü olmayan Ukrayna'nın Shaktar Donetsk takımları arasındaydı.Maç çok zevkli geçti ve maçı uzatmalar sonucunda Shaktar Donetsk 2-1 kazandı ve sevinen taraf Ukraynalılar oldu. Tarihlerinde ilk kez bir kulüpleri UEFA kupasında finale kalıyor ve kupaya uzanıyordu.
Bir Fenerbahçe taraftarı olarak gururla söylebilirim ki Türkiye'nin en iyi stadlarından biri olan stadımız, bu final sayesinde Avrupa'nın da elit stad kategorisi arasına alındı. Avrupa'da futbolda söz sahibi o kadar ülke varken, o kadar güzel stadlar varken, böyle koskoca bir finali Türkiye'de, İstanbul'da oynattırabilmek büyük başarı. Gerek Aziz Yıldırım'ın, gerek futbol federasyonumuzun hepsinin bu başarıda payı büyük.
Final için birçok gereksinim istiyor UEFA. Stadta defalarca incelemelerde bulunuyorlar, güvenlik-ulaşım-konaklama vb. konularda birçok istekte bulunuyorlar. Uzun ve itinali bir çalışma gerektiyor bunların hepsini yapabilmek. Bu maç sayesinde öncelikle Almanya ve Ukrayna'dan, Avrupa'nın hatta Dünya'nın dört bir yanından maçı izlemek için Türkiye'ye geldi insanlar. Geldiklerinde konaklıyorlar, gezip alışveriş yapıyorlar,yemek yiyip içki içiyorlar. Bunların hepsi ülkemizin kasasına giriyor. Sayısını şuan bilmiyorum ama çok fazla ülke bu maçı canlı olarak televizyonlarından insanlarına izlettirdi. Böyle önemli bir organizasyonu hiçbir problem çıkmadan alnımızın akıyla başarmakta işin güzel tarafı.
Açıkçası bu ve benzeri büyük organizasyonlar ülkemizin reklamını yapmak, ülkemizin güzelliklerini pazarlamak için kaçırılmaz fırsatlar..! Milyonlarca $ harcayarak yapmak istediğimiz reklamları bu kadar iyi yapamayız belki de.. 2010'da Dünya basketbol şampiyonasının da ülkemizde yapılacağını düşünürsek sanırım onun yankısı bundan çok daha büyük olacak..

0 yorum: